Filters

Doorheen eFactori kan je op verschillende manieren filters gebruiken. Deze bevinden zich bovenaan de overzichtspagina van documenten, of achter de gele knop 'Filters'.

Via totalen bovenaan pagina

Op de overzichtspagina van 'Facturen' en 'Offertes' zie je bovenaan enkele tegels. Deze tegels zijn aanklikbaar en geven een overzicht van de vermelde documenten.

Overzicht facturen

  • Totaal vervallen facturen: geeft een overzicht van alle vervallen facturen (facturen buiten de vervaltermijn die nog niet betaald werden)

  • Totaal verzonden facturen: geeft een overzicht van alle verzonden facturen die nog binnen de betaaltermijn vallen maar nog niet betaald werden

  • Omzet deze maand: geeft een overzicht van de gefactureerde omzet deze maand

In het overzicht van facturen kan je klikken op de volgende tegels:

Overzicht offertes

  • Totaal verzonden offertes: geeft een overzicht van openstaande (= nog niet aanvaard of geweigerd) verzonden offertes

  • Totaal aanvaarde offertes: geeft een overzicht van alle aanvaarde offertes deze maand

In het overzicht van offertes kan je klikken op de volgende tegels:

Via gele knop 'Filters

In elk overzicht van documenten staat er rechtsboven een gele knop 'Filters'. Klik deze aan om verschillende filtercriteria aan te duiden.

In het Filters-venster kan je onderaan steeds kiezen voor de optie 'Filter onthouden'. Vink deze aan om je huidige filterinstellingen te behouden voor toekomstige opzoekingen.

Voorbeeld: filters leveringsbonnen

  • Status van de bon: enkel degene die nog in status 'concept' staan, of ook/enkele degene die reeds 'verzonden' werden

  • Op basis van gerelateerde documenten: bv. enkel de bonnen waar reeds een factuur aan gekoppeld is, de bonnen zonder betalingsverzoek, ....

  • Tijdsgebonden: toon alle leveringsbonnen, die van deze maand of enkel die van het laatste kwartaal, ...

  • Groeperen: bekijk het totaalbedrag van alle leveringsbonnen per maand, per dag, per kwartaal, ...

  • Weergegeven kolommen: bepaal welke kolommen in het overzicht van leveringsbonnen moeten getoond worden.

In het overzicht van leveringsbonnen kunnen we enkele acties kiezen om de weergave van de bonnen in het overzicht aan te passen:

Filtering van 'Periode' kan bijzonder handig zijn bij het exporteren van UBL-bestanden om aan je boekhouder te bezorgen. Je selecteert makkelijk op 'vorig kwartaal' en alle documenten van dat type uit het afgelopen kwartaal worden opgelijst.

Voorbeeld: filters offertes

In het overzicht van offertes zijn er gelijkaardige acties om de weergave van de bonnen in het overzicht aan te passen. Een extra handige mogelijkheid hier wordt getoond bij keuzes rond status van de offerte: hier kan je immers ook gaan selecteren op de offertes die 'Aanvaard' of 'Geweigerd' werden.

Voorbeeld: filters klanten en producten

Last updated