SEPA EPC QR

Laat je klanten eenvoudig betalen door op je facturen een QR-code aan te bieden die gescand kan worden met een mobiele bankapplicatie. De SEPA EPC QR-code vult automatisch alle velden van een overschrijving in wanneer deze gescand wordt. Aangezien de QR-code enkel de overschrijvingsgegevens automatisch invult, zijn er dus geen extra kosten verbonden aan het gebruik van deze QR-code.

Wat is SEPA EPC QR?

Dit is een universele QR code die kan gebruikt worden om SEPA-overschrijvingen uit te voeren. Deze QR-codes kunnen gebruikt worden in de landen die ze ondersteunen (België, Duitsland, Finland, Nederland, Oostenrijk) zodat je klant kan betalen zonder dat hij manueel betaalgegevens moet invoeren. De nodige betaalgegevens (o.a. rekeninginformatie, bedrag, mededeling, ...) worden uit je eFactori-factuur gehaald en omgezet in een QR-code die gescand kan worden met een mobiele bankapplicatie.

Opgelet: deze universele QR-code wordt momenteel ondersteund door Argenta, ASN, Belfius, Bunq, BNP Paribas Fortis, ING, KBC, Knab, SNS en VDK bank.

De QR-code activeren

Je kan de SEPA EPC QR-code in eFactori eenvoudigweg activeren en meteen gebruiken.

  1. Ga rechtsboven naar je e-mailadres en klik 'Apps en koppelingen'.

  2. Bij de apps en koppelingen met betrekking tot betalingen activeer je 'SEPA EPC QR'.

De QR-code weergeven op facturen

Als je na instellen van de koppeling een nieuwe factuur aanmaakt, verschijnt er automatisch een SEPA EPC QR-code op je factuur. Voorbeeld:

Werk je met een aangepaste template (bijzondere aanpassingen in de interne code), dan is het mogelijk dat de code niet automatisch verschijnt. Contacteer ons via support@efactori.be om de QR-code aan je template(s) toe te voegen.

Last updated