Payconiq

Met Payconiq laat je je klanten eenvoudig je factuur betalen via een QR-code. Als je deze app activeert in eFactori, wordt een QR-code toegevoegd aan je facturen. Klanten kunnen deze scannen met hun Payconiq-app en de factuur betalen zonder rekeninggegevens, bedrag, mededeling, ... zelf in te moeten voeren. Payconiq is vooral geschikt voor het betalen van kleineren bedragen.

De Payconiq-koppeling activeren

'Payconiq' in eFactori is een integratie die je eerst moet activeren om te kunnen gebruiken.

  1. Ga rechtsboven naar je e-mailadres en klik 'Apps en koppelingen'.

  2. Bij de apps en koppelingen met betrekking tot betalingen activeer je 'Payconiq'.

  3. Klik op de gele knop 'Configureren' voor volgende stappen.

Een account aanmaken bij Payconiq

Om Payconiq te kunnen gebruiken, moet je beschikken over een Payconiq account. Deze kan je meteen aanvragen vanuit eFactori. Als je klikt op de gele knop 'Configureren' kom je op volgend scherm:

Om een Payconiq-account aan te maken, klik je rechtsboven op de groene knop 'Payconiq aanvragen'. Doorloop de verdere stappen om je aan te sluiten bij Payconiq.

"Ik heb al een Payconiq account?" -> Contacteer Payconiq om je je 'Profile ID' of 'Payment ID' te bezorgen en volg dan onderstaande instructies.

De Payconiq-koppeling instellen

Invoer Profile/Payment ID

Om jouw Payconiq-account aan eFactori te koppelen, moet je je Payconiq Profiel ID of Payment ID invoeren in eFactori. Dit 'Profile ID' of 'Payment ID' ontvang je via e-mail. Bestaande Payconiq-klanten moeten dit ID opvragen bij Payconiq.

Keuze mededeling

Tijdens het registratieproces bij Payconiq moet je aangeven of je bij betaling een vrije mededeling wil meegeven voor de betalingen (factuurnummer), of een gestructureerde mededeling. Duid de doorgegeven instelling ook hier aan, om een correcte mededeling te zien op je bankafschriften.

QR-code weergeven op facturen

Als je na instellen van de koppeling een nieuwe factuur aanmaakt, verschijnt er automatisch een Payconiq-QR-code op je factuur. Voorbeeld:

Werk je met een aangepaste template (bijzondere aanpassingen in de interne code), dan is het mogelijk dat de code niet automatisch verschijnt. Contacteer ons via support@efactori.be om de QR-code aan je template(s) toe te voegen.

Betalen via Payconiq

Om Payconiq betalingen te ontvangen via de QR code bestaat er geen limiet. Jij kan dus onbeperkt betalingen ontvangen. Je klant heeft echter wel een betaallimiet, die afhankelijk is van de registratie in zijn app of de eigen bank. Payconiq is daarom eerder geschikt voor kleinere bedragen.

Een overzicht van de betaallimiet per bank vind je via de website van Payconiq.

Last updated