Persoonlijke instellingen

Op deze pagina kan je enkele persoonlijke instellingen wijzigen m.b.t. weergavetaal, tweefactor authenticatie of je wachtwoord.

Weergavetaal

Via de gele knop 'Bewerken' naast je gebruikersnaam kan je je eigen profiel gaan bewerken.

Je kan hier je weergavetaal gaan instellen. Kies je bv. voor Frans, dan zal de eFactori-interface volledig in het Frans worden weergegeven.

Het is NIET mogelijk om als gebruiker je eigen e-mailadres te bewerken, dit om misbruik tegen te gaan. Wil je toch een ander e-mailadres gebruiken om in te loggen, dan moet je een nieuwe gebruiker binnen je organisatie aanmaken met het nieuwe e-mailadres. Lees hier hier hoe je dat doet, of contacteer support@efactori.be.

Tweefactor authenticatie

De meeste online accounts (net zoals de standaard aanmelding in eFactori) gebruiken enkel een gebruikersnaam en een wachtwoord. Dit wordt 'single factor-authenticatie' genoemd (of 1FA). Bij twee-factor-authenticatie (2FA), heb je dus een extra factor bovenop de gebruikersnaam en het wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot je account.

Je kan deze extra authenticatie ook activeren in eFactori. Klik daarvoor op de groene knop 'Inschakelen' aan de rechterzijde van het scherm.

Ter beveiliging moet je nu eerst je gsm-nummer invoeren vooraleer je deze functie zal kunnen gebruiken.

Voer je gsm-nummer in en vraag om een beveiligingscode te versturen naar je gsm.

Voer de code in en klik op de groene knop 'Bevestig mijn gsm-nummer'. Zodra de code bevestigd is, kan je de twee factorauthenticatie activeren. Scan de QR-code met je gekozen authenticatie-app op je telefoon en voer de beveiligingscode in die je app je geeft.

Een authenticatie-app leest informatie uit met je smartphone en bezorgt je een code. Deze code zal je invoeren om aan te tonen dat jij de gebruiker in kwestie bent. Gekende gratis apps hiervoor zijn Google Authenticator of Authy.

Als de code correct is, zie je dat de tweefactor authenticatie geslaagd is. Terugkeren naar eenvoudige login met gebruikersnaam en wachtwoord? Klik dan op de rode knop 'Uitschakelen'.

Persoonlijk wachtwoord

Om je persoonlijk wachtwoord te wijzigen, klik je op de gele knop 'Veranderen' naast 'Wachtwoord sterkte'.

Je voert het nieuwe wachtwoord in en bevestigt dit nogmaals. Na 'Opslaan' kan je inloggen met je nieuwe wachtwoord.

Notificaties

Rechts bovenaan naast je e-mailadres staat er in eFactori een notificatiebelletje. Hierbij verschijnt een rode bol in geval van notificaties. Bij het aanklikken verschijnt een lijst van notificaties:

Voor volgende zaken wordt automatisch een notificatie aangemaakt:

  • automatische herinnering aangemaakt

  • factuur uit een abonnement aangemaakt

  • betaling ontvangen (geheel, gedeeltelijk of dubbel)

  • verzending via Peppol is mislukt

  • offerte is online ondertekend

  • je hebt een e-mail ontvangen via je Peppol- of eFactori-inbox (bv. aankoopfactuur van leverancier)

  • e-mailverzending is mislukt

Last updated