QR-code op facturen

QR-code op facturen

Laat je klanten eenvoudig betalen door op je facturen een QR-code aan te bieden die gescand kan worden met een mobiele applicatie. Zo'n QR-code vult automatisch alle velden van een overschrijving in wanneer deze gescand wordt. Je klant moet de betaalgegevens dus niet meer overtikken: zo vermijd je eventuele invoerfouten bij de betaling én word jij snel betaald.

Op een eFactori-factuur kan dit er zo uitzien:

In eFactori kan je kiezen uit drie types QR-code om op je factuur te laten plaatsen.

Mollie QR-code

Mollie is één van de grootste betalingsverwerkers binnen Europa. Zij faciliteren online betaling aan bedrijven via verschillende betaalmethodes. Met de Mollie QR code op je facturen bied je klanten de mogelijkheid om je factuur eenvoudig te betalen, zonder dat zij nog alle transactiegegevens moeten invoeren. Deze QR kan je scannen met je camera, met een QR-lezer of met je bankapplicatie. De klant wordt naar de Mollie betaalpagina geleid, waar de overschrijving kan goedgekeurd worden.

Payconiq QR-code

Met Payconiq laat je je klanten eenvoudig je factuur betalen via een QR-code. Als je deze app activeert in eFactori, wordt een QR-code toegevoegd aan je facturen. Klanten kunnen deze scannen met hun Payconiq-app en de factuur betalen zonder rekeninggegevens, bedrag, mededeling, ... zelf in te moeten voeren. Payconiq is vooral geschikt voor het betalen van kleinere bedragen.

pagePayconiq

SEPA EPC QR-code

Laat je klanten eenvoudig betalen door op je facturen een QR-code aan te bieden die gescand kan worden met een mobiele bankapplicatie. De SEPA EPC QR-code vult automatisch alle velden van een overschrijving in wanneer deze gescand wordt. Aangezien de QR-code enkel de overschrijvingsgegevens automatisch invult, zijn er dus geen extra kosten verbonden aan het gebruik van deze QR-code.

pageSEPA EPC QR

Vergelijking aanbod QR-codes in eFactori

De aangeboden oplossingen hebben elk hun eigen voordelen. Bekijk hieronder de verschillen tussen de QR-codes aangeboden door Mollie, Payconiq en de SEPA-QR.

SEPA QRMollie QRPayconiq QR

Kosten per betaling

€ 0

meerdere tarieven

€ 0,20

Ondersteund door

Sommige bank-apps (*)

Bank-apps Payconiq-app Camera

Sommige bank-apps (Belfius & KBC) Payconiq-app

Afpunting

Via bankkoppeling (CodaBox, Ponto of manuele upload)

Direct in eFactori

Via bankkoppeling (CodaBox, Ponto of manuele upload)

Controle dubbele betaling

Nee

Ja

Ja

(*) Argenta, ASN, Belfius, Bunq, BNP Paribas Fortis, ING, KBC, Knab, SNS en VDK bank

Toch graag nog wat meer info? Contacteer ons via support@eFactori.be.

Last updated